Introductie maatvoerder / uitzetter / landmeter

Wat is Landmeten, Maatvoeren, Uitzetten Infra? Volg de introductiecursus Landmeten, Maatvoeren, Uitzetten Infra en je komt er van alles over te weten! Daarna kan je aanmelden voor de opleidingen Landmeten, Maatvoeren of Uitzetten Infra.

Junior/Assistent Landmeter – 1A

6-daagse module 1A: Waterpasinstrument, Meten met Drones (RPAS), Meetgereedschappen
Wil je Landmeter worden of heb je al jaren praktijkervaring opgebouwd en heb je de ‘truckjes’ zelf aangeleerd of overgenomen van een collega? Deze opleidingsmodule is zo opgebouwd dat het voor een ieder zeer interessant/leerzaam is. Met inmiddels ruim 45 jaar onderwijservaring in dit vakgebied en docenten uit de praktijk.

Junior/Assistent Landmeter 1B

6-daagse module 1B: Total Station.
Wil je Landmeter worden of heb je al jaren praktijkervaring opgebouwd en heb je de ‘truckjes’ zelf aangeleerd of overgenomen van een collega? Deze opleiding (module Total station) is zo opgebouwd dat het voor een ieder zeer interessant/leerzaam is. Met inmiddels ruim 45 jaar onderwijservaring in dit vakgebied en docenten uit de praktijk.

Junior/Assistent Landmeter 1C

6-daagse module 1C: GPS/GNNS en het 3D Laserscannen.
Wil je Landmeter worden of heb je al jaren praktijkervaring opgebouwd en heb je de ‘truckjes’ zelf aangeleerd of overgenomen van een collega? Deze module is zo opgebouwd dat het voor een ieder zeer interessant/leerzaam is. Met inmiddels ruim 45 jaar onderwijservaring in dit vakgebied en docenten uit de praktijk.

Autocad voor Landmeters

In deze 6-daagse opleiding Autocad voor Landmeters, leer je landmeetkundige werkzaamheden bewerken, tekeningen bekijken, bewerken en aanpassen.
Alles wat een landmeter moet weten over Autocad komt aan bod!

GPS-Totalstation-maatwerk-cursus-groep (1)

Aspirant Landmeetkundige – 2A

De opleiding Landmeetkundige 2A omvat het volledige proces van landmeetkundige projecten, waarbij praktijkkennis centraal staat voor zelfstandige uitvoering. Je leert meetprotocollen opstellen, landmeetkundige apparatuur controleren en essentiële projectgegevens vinden. Met ervaring in software zoals Autocad, QGIS, MOVE3 en Excel verwerk en presenteer je meetdata. Landmeetkundig rekenen en het zelfstandig opzetten van projectdraaiboeken vormen essentiële onderdelen van deze opleiding.

Aspirant Landmeetkundige -2B

Module 2B is een vervolg op de module Aspirant Landmeetkundige 2A. Dit leertraject omvat het volledige proces van landmeetkundige projecten, waarbij praktijkkennis centraal staat voor zelfstandige uitvoering. Je leert meetprotocollen opstellen, landmeetkundige apparatuur controleren en essentiële projectgegevens vinden. Met ervaring in software zoals Autocad, QGIS, MOVE3 en Excel verwerk en presenteer je meetdata. Landmeetkundig rekenen en het zelfstandig opzetten van projectdraaiboeken vormen essentiële onderdelen van deze opleiding.

Opleiding HBO Geodesie (Microcredential)

Het doel van deze opleiding is om de aspecten en achtergronden van de Geodesie bij te brengen en de vertaalslag te maken naar de praktijk van de Geo-ICT. Dit wordt bijgebracht op HBO denk en werkniveau. Tevens is het doel van deze opleiding om studenten voor te bereiden op hun vervolg carrière in de geodetische en geo-informatiesector.

Cursus Zelfmanagement voor Landmeters/ Uitzetters Infra

Als Landmeetkundige ben je niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van je vak, maar ook voor het managen van jezelf en soms ook anderen. Naast het hebben van vakinhoudelijke kennis en praktische vaardigheden, is het belangrijk om je taken efficiënt, effectief en productief te organiseren. In deze cursus worden verschillende aspecten behandeld over hoe je als Landmeetkundige je taken op kwalitatieve wijze kunt uitvoeren volgens de verwachtingen van de opdrachtgever, waarbij kwaliteit wordt gedefinieerd als de mate waarin iets goed is of aan bepaalde normen voldoet. De cursus richt zich op Landmeetkundigen en Maatvoerders die hun takenpakket willen uitvoeren volgens gestelde normen.

Cursus Waterpassen

De waterpas is een essentieel instrument voor het meten van hoogteverschillen en afstanden tussen punten, en moderne varianten zijn dankzij lasers nog nauwkeuriger geworden. Om betrouwbare metingen te garanderen, is het echter cruciaal om de waterpas correct te gebruiken. Deze cursus richt zich op het correct opstellen en gebruiken van het waterpastoestel, en biedt tevens inzicht in veelvoorkomende meetfouten.